INFORMATII UTILE PENTRU NUNTA / BOTEZ

Acte necesare pentru casatorie Italia

Sursa Ambasada.ro

In Italia, este foarte important ca numele intreg sa fie scris in aceeasi forma ca in urmatoarele documente, altfel autoritatile nu le vor accepta:

- Pasaport

- Nulla Osta (acesta este un document necesar doar persoanelor care vor sa se casatoreasca in Italia si sunt de alte nationalitate; modalitatea de obtinere a acestui document difera de la o nationalitate la alta)

Documentele completate expira dupa 3 luni. Toate cuplurile casatorite civil in Italia primesc un certificat de casatorie international recunoscut in toate tarile.

Cetăţenii români care doresc să se căsătorească în Italia pot obţine, la cerere, în vederea constituirii dosarului solicitat de autorităţile italiene, declaraţia necesară pentru încheierea căsătoriei (NULLA OSTA AL MATRIMONIO):
În vederea eliberării NULLA OSTA AL MATRIMONIO sunt necesare:
- paşaportul/cartea de identitate româneşti valabile, în original şi copie;
- certificatul de naştere, în original şi copie;
- un document de identitate al viitorului (viitoarei) soţ (soţii);
pentru cetăţenii români divorţaţi: sentinţa de divorţ, definitivă şi irevocabilă, în original şi copie;
-pentru cetăţenii români văduvi: certificat de căsătorie, certificat de deces al soţului, în original şi copie;
- 180 euro taxa consulară totală (include certificatul de cutumă, declaraţia autentificată privind starea civilă, traducerea certificatului de naştere).
NULLA OSTA AL MATRIMONIO se poate elibera şi în baza unui atestat de stare civilă emis de serviciul de stare civilă al primăriei de domiciliu din România (cu dată recentă). În vederea constituirii dosarului solicitat de către autorităţile italiene este necesar şi certificatul de naştere tradus în limba italiana şi apostilat.
Taxa consulară, în această variantă, este de 50 de euro.
După efectuarea căsătoriei, este obligatorie transcrierea certificatului de căsătorie italian în registrale de stare civilă româneşti.

Spune multumesc cu un Like! pe Facebook